-Vielä vähän, kuuluu kannustus kallion kupeesta, kun poika ponnistaa mättäältä kallionreunalle. Pienen ähinän jälkeen askeleet kevenevät ja ryhmän viimeinen pääsee hymyjen saattelemana kallion päälle. Kuuluu kova riemuhuuto, kun joukkue keksii onnistuneensa! JES!

Tehtävän sääntöjä selvittää Maija, yksi ryhmän tytöistä:
-Tän leikin nimi oli ihmisketju. Jokainen kiipesi vuorotellen ylös ja muut autto. Mä pääsin hyvin ylös – tosin muakin piti kyllä vähän auttaa.

Lasten Liike -kerholaiset kokeilivat parkouria Parkourkeskuksen Lassi Kinnusen ohjaamana. KIVAA OLI!

Käskijää ei tässä lajissa tarvita, vinkit riittävät ja lisäideat pursuavat kerholaisilta itseltä. Parkour onkin noussut Lasten Liike -kerhojen suosituimmaksi lajiksi. Kinnunen ei ylläty suosiosta ja perustelee lajin hyviä puolia seuraavasti:

– Parkour on laji, jota voi harrastaa missä vain. Siinä keskitytään omien taitojen ylittämiseen – ei muita vastaan kilpailemiseen.

– Me saatiin paljon erilaisia tehtäviä. Se oli vähän niinku sellanen rata, mutta metsässä, valaisee Tuomo kerhopäivän sisältöä. – Mun suosikki oli sellainen tarkkuushyppy, jossa piti hypätä kalliolta alas.

Vieruskaverin, Matiaksen mielestä hauskinta oli kiivetä kalliolle puusta tukea ottaen. Kiipeily oli ihan parasta! Maria taas tykkäsi puun oksalla roikkumisesta.

– Parkourissa tavoite on keksiä erilaisia ja kiinnostavia tapoja liikkua sekä tutuissa että uusissa ympäristössä. Pelkän juoksemisen sijaan opetellaan hyppimään ja käyttämään käsiä sekä koko kehoa, Kinnunen selittää.

– Me aiotaan kokeilla näitä meidän omassa metsässä, toteaa useampi kerholainen.

Kinnunen hymyilee lasten innostukselle ja kannustaa ottamaan kaverit mukaan: Yhdessä keksii aina enemmän!

Parkour-pisteiden pitkät etäisyydet eivät haittaa, koska juokseminen metsässä tekee hyvää mielelle ja motoriikalle, perustelee Kinnunen.

Millaiseen maastoon parkour-radan voi sitten rakentaa? 
Kinnusen kokemuksen mukaan hyvä metsäparkour-rata rakennetaan metsään, jossa on mäkiä ja kallioita. Jo pienetkin korkeuserot tekevät parkourista mielenkiintoisempaa ja tuovat vaihtelua. Rataa suunniteltaessa on kuitenkin hyvä varmistaa, että sammaleinen pinta ei luista, oksa katkea eikä ylitettävä kivi liikahda.

Mitä muuta metsässä voi sitten tehdä?
– ME FLOSSATAAN! kuuluu huuto ryhmän takaa ja ryhmästä purkautuu iloinen melske. Muutama flossausliikekin esitellään naurun säestyksellä.

Flossaus näyttää niin kutkuttavalta, että hetkessä haastattelijakin intoutuu ketkuttelemaan lanteitaan parhaan taitonsa mukaan.

SYKSYN PARAS METSÄRETKIKILPAILU STARTTASI NYT!
Lasten Liike kannustaa kuvakilpailulla perheitä liikkumaan yhdessä. Laitetaan yhdessä hyvät ideat jakoon!

Mitä teidän perhe keksii metsässä?

Leikittekö puuhippaa, harjoitteletteko mättäällä kuperkeikkoja vai syöttekö kuusen alla maailman parhaat retkieväät? Nappaa kuva teidän perheen retkeltä ja voit voittaa 100 euron arvoisen Metsäretki-tuotepaketin.

 Kilpailuun osallistut postaamalla kuvan
– Instagramiin tunnisteella @lastenliikeiltapaiva ja #lastenliike tai
– Facebookiin tunnisteella @lastenliike ja #lastenliike.

Kuvakilpailu on käynnissä 16.9.asti. Voittaja arvotaan 21.9.2018.
Kilpailun tarkemmat säännöt löydät täältä.

Tsekkaa inspiraatioksi valmiit metsäretkiaiheiset leikki- ja puuhavinkit ja napsi sopivimmat ideat teidän retkelle.

Iloiset Lasten Liike kerhot toimivat lahjoitusvaroin ja upeiden yrityskumppaniemme tuellla. 2018 toimintaa tukevat Fazer, HK, OMO, Reima, UPM ja Stadium. Unelmamme on tuoda iltapäivien liiikunkarhot jokaisen lapsen ulottuville. Tule mukaan, tee lapsen iltapäivästä ilon ja liikkeen täyttämä ja lahjoita liikuntakerho lapselle!  

Uusimmat uutiset

Lasten Liike -stipendillä maksutonta matalan kynnyksen koripalloa tamperelaisille lapsille

Tuki Lasten Liikkeelle on äärettömän arvokas asia. Sen ansiosta voimme palkata ryhmien vetäjiksi liikunnan ja kasvatuksen ammattilaisia, jotka voivat vetää ryhmiä päiväsaikaan eikä vain iltaisin muiden töiden jälkeen. Tuen ansiosta pystymme varmistamaan, että lapsella on turvallinen paikka harjoitella ryhmässä olemista, pelisääntöjen noudattamista, yrittämistä ja epäonnistumisen sietoa – taitoja, jotka turvaavat lapsen kokonaishyvinvointia.